A A A

web en català (inici)

web en castellano (inicio)

web in english (home)

Ajuntament de Tortosa - Bítem

Clementina de Bítem

Fira de la Clementina de Bítem

VARIETATS

Clementina fina

Tipus: Clementina.
Arbre: Vigorós. Forma arrodonida. Gran densitat de fulles de color verd poc intens.
Fruits: Grandària mitjà a petit (aprox 50-70 grams). Pell fina de color taronja intens. Sense llavors quan no hi ha pol·linització amb altres varietats. Molt bona qualitat.
Dades d'interès: Es recol·lecta en primera temporada (aprox novembre-gener). És convenient realitzar tractaments per millorar la grandària i el quallat.

Clemenules

Tipus: Clementina.
Arbre: Vigorós mitjà. Forma arrodonida amb rames decantades. Fulles grans de color verd clar.
Fruits: Grandària gran (aprox 80-100 grams). Forma aplanada. Pell de color taronja intens. Polpa sucosa de molt bona qualitat. Fàcil de pelar. Pràcticament sense llavors.
Dades d'interès: Recol·lecció en primera campanya (aprox novembre-gener). Varietat productiva i de ràpida entrada en producció. Els fruits es mantenen relativament bé a l'arbre.

Hernandina (PROTEGIDA)

Tipus: Clementina.
Arbre: Vigorós. Forma arrodonida amb rames que tendeixen a la verticalitat, color de la fusta molt fosc. Gran densitat de fulles de color verd fort.
Fruits: Grandària mitjana (aprox 55-75 grams). Forma lleugerament aplanada. Pell de color taronja intens, fina i fàcil de pelar. Polpa sucosa de gran qualitat. Pràcticament sense llavors quan no hi ha pol·linització.
Dades d'interès: La maduresa interna ocorre quasi a la vegada que a la clementina fina, però la maduresa externa o coloració es dona uns dos mesos més tard. Recol·lecció en segona campanya (aprox gener-febrer), ja que aguanta bé les pluges. Varietat interessant en zones que no són primerenques i amb pocs riscos de gelades fortes.

Clementina de Bítem - correu electrònic

Comerē de Catalunya

Valid HTML 4.01 Strict

”CSS OK!